Pierogi Tarifi
Unknown4/28/2012 02:29:00 AM 0 comments

Pierogi Polonyanın en ünlü yemeklerinden biri. Mantı mantığında fakat daha büyük parçalar halinde baya kalorili fakat bir okadar da lezzetlidir. Normalde içinde genelde lahana olur. Fakat patates ile de yapabilirsiniz. Patates ile yapılana Pierogi Ruskie deniyor. 
Hazırlandıktan sonra kaynatarak ta yapanlar var hafif kızarıklık vererene kadar kızartanlarda var.

Lahana iç için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük soğan, ince doğranmış

1 1/2 bardak lahana turşusu, süzülmüş ve ince doğranmış

Patates içi için:
20g tereyağı
1 küçük soğan, ince doğranmış
2 su bardağı soğuk patates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz biber


Hamuru için:
3 yumurta
250g ekşi krema
3 bardak (450g) düz un
1/4 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kabartma tozu

Hazırlama:

Lahana iç için: Orta ateşte bir tavada tereyağını eritin. 5 dakika ya da yumuşayıncaya kadar karıştırarak, soğanı pişirin.Süzülmüş lahana turşusu ekleyin ve 5 dakika pişirin. İçine abartmayacak şekilde tuzunu biberini ekleyin ve bir kaba boşaltın.

Patates iç için: orta ateşte aynı tavada tereyağını eritin. 5 dakika ya dayumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanı pişirin.Patates püresi içine karıştırın;tuz ve biber eklemeyi unutmayın.

Hamuru için: geniş bir kapta yumurta ve ekşi kremayı kıvama gelene kadar birlikte çırpıp karıştıralımUn, tuz ve kabartma tozunu ekleyin; hamur bir araya gelene kadar ekşi krema karışımını ilave edin. Hafif unlanmış bir yüzeyde hamuru yoğurun. Yarısında hamur bölün, sonra 3 mm kalınlığında hamuru açın. Yani ne çok çok ince nede kalın olması gerekiyor. Bir bisküvi kesici kullanarak hamurdan 8cm yuvarlaklar kesin. Siz çay bardağını da kesmek için kullanabilirsiniz. 

Pierogi from my camera
Kestiğimiz yuvarlak hamur parçalarının tam ortasına hazırladığımız patates püresini veya lahanayı koyun ve tam ortadan ikiye katlayarak kapatın. Yarım daire elde ettiğimiz hamurların kenar kısımlarını ıslatıp çatal yardımıyla kapattığımız kısımlarından bastıralım.

Büyük bir tencereye suyu koyup kaynatalım. Birazda tuz ekleyelim. Kaynadıktan sonra hazırladığımız Pierogi hamurlarına suya bırakalım. 3-5 dakika pişip üste çıkana kadar bırakalım. Daha sonra süzgeçli kaşık ile çıkartıp, üstüne erimiş tereyağı veya krema ile servis edebilirsiniz.

Ekşi krema Türkiyede bulunmayan bir ürün fakat hazırlaması çok kolay. 
250 ml süt
1 yemek kaşığı sirke
250 ml krema

250 ml süte 1 yemek kaşığı sirkeyi ekleyin . Karıştırın ve 10 dk bekletin. Bu karışımın 1/4 ünü alıp 250 ml krema üzerine ekleyin. Mikserle çırpın. 
Kabın üzerini yoğurdu mayaladığınız gibi bir bez ile örtüp oda sıcaklığında bekletin. Geri kalan sütü de aynı oranlarda yapıp mayalayın. Sirkenin ölçüsünü küçültemediğimiz için sütü 250 ml aldık.
About The Author Polska Turka Polska Turka. Facebook and Twitter

0 comments

Post a Comment