![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8sIw0cA34PLwY6UqPXofxyu-m62oyVOdUoGAgibVMPlK6WLDHBSg-iz9wNXUafWYhjtQOL5w8DtLZrVPtvNE99xgjkCgJWmN9YJHAvsQLWPn7XQi-Yx90wSXxcdDJe9cWc1cjirICIrCF/s1600/IMAG0809.jpg)
Hemen her hafta sonu pazara gitmeye calisiyoruz. Ozellikle sebze ve meyve icin. Yine Turecki Market Mahirden alisverisimizi yaptiktan sonra Stary Kleparz a gectik. Bu hafta dikkatimi kirmizi pirasaya benzeyen bir sebze cekti. Acikcasi daha once hic gormemistim. Adi da ilginc Rabarbar, fiyati da uygun kilosu 4-5 zł civarinda. Denemek icin aldik.
Kompostosu yapiliyormus. Bende internetteki butun tarifleri toplayip kendime gore bir tarif olusturdum simdi sizinle paylasacagim.
5-6 sap rabarbar almaniz yeterli olacaktir. Bir surahi icin,
4 kasik toz seker,
Yarima yakin limon suyu
Bir adet sikilmis Portakal suyu,
Istege gore tarcin veya vanilya,
Once seker i biraz kavuruyoruz ustune rabarbari ekleyip 2-3 dakika karistiriyoruz. hafif su salacaktir.
Akabinde 1 litre suyu ilave ediyoruz. 1-2 dakika sonra limon suyu ve portakal suyunu ilave ediyoruz. Karistirip su kaynamaya yakin tatli kasigi kadar tarcini ekliyoruz. Su kaynayinca rengi cikacaktir. Cok uzun tutarsaniz sebze ezilir, tane tane kalmaz. o yuzden cok kaynatmayin. Guzel pembe tanelerini alip surehinin icine atabilirsiniz. Ocagi kapatip soguduktan sonra buzla veya ilik icebilirsiniz icine taze nane atabilirsiniz.
Smacznego
0 comments
Post a Comment