Rabarbar Kompot (Ravent Kompostosu)
Unknown4/26/2014 06:55:00 PM 0 comments

Polonyaya artik bahar geldi diyebiliriz. Meyve sebzeler cesitlenmeye basladi. Parklar bahceler cok daha guzel. Simdi saganak yagmur ile dahada guzellesecekler diye dusunuyorum.
Hemen her hafta sonu pazara gitmeye calisiyoruz. Ozellikle sebze ve meyve icin. Yine Turecki Market Mahirden alisverisimizi yaptiktan sonra Stary Kleparz a gectik. Bu hafta dikkatimi kirmizi pirasaya benzeyen bir sebze cekti. Acikcasi daha once hic gormemistim. Adi da ilginc Rabarbar, fiyati da uygun kilosu 4-5 zł civarinda. Denemek icin aldik.


Kompostosu yapiliyormus. Bende internetteki butun tarifleri toplayip kendime gore bir tarif olusturdum simdi sizinle paylasacagim.

5-6 sap rabarbar almaniz yeterli olacaktir. Bir surahi icin,
4 kasik toz seker,
Yarima yakin limon suyu
Bir adet sikilmis Portakal suyu,
Istege gore tarcin veya vanilya,

Once seker i biraz kavuruyoruz ustune rabarbari ekleyip 2-3 dakika karistiriyoruz. hafif su salacaktir.
Akabinde 1 litre suyu ilave ediyoruz. 1-2 dakika sonra limon suyu ve portakal suyunu ilave ediyoruz. Karistirip su kaynamaya yakin tatli kasigi kadar tarcini ekliyoruz. Su kaynayinca rengi cikacaktir. Cok uzun tutarsaniz sebze ezilir, tane tane kalmaz. o yuzden cok kaynatmayin. Guzel pembe tanelerini alip surehinin icine atabilirsiniz. Ocagi kapatip soguduktan sonra buzla veya ilik icebilirsiniz icine taze nane atabilirsiniz.

Smacznego



About The Author Polska Turka Polska Turka. Facebook and Twitter

0 comments

Post a Comment