Lombard
Unknown12/06/2013 12:22:00 AM 0 comments

Lombard Nedir? Wikipedia vari bir aciklama yapmak gerekirse lk anlami Polonyali 80'ler den gelen bir pop-rock grubudur. Ama bizim asil konumuz bu degil. Polonyaya has ve talebin gun ve gun dustugu bir cesit magazadan, bize Sirkecideki Dogubanki animsatacak dukkanlardan bahsedecegim. Sozluk olarak turkceye cevirdiginizde rehinci anlamina gelmektedir. Ingilizcesi Pawnshop olan Lombard magazalarina gidip para eden urunlerinizi satip nakit alabilirsiniz. Her ne kadar su an elektronik esya alimi Mediamarkt Saturn gibi magazalardan gecse de, zamaninda Alamanyalardan Ingilterelerden getirilen muzik setleri fotograf makineleri televizyonlar ve bilumum cihazlar burda alinip satilmis. Suan da bir cok magazada elektronik esya bulmak mumkun. Efendime soyleyim Cep telefonlari, Tabletler, Fotograf makineleri, Kameralar, Laptoplar vs. Ikinci elde olabilir sifir da. Hatta hatta motorlu tasit bile bulmaniz mumkun.

Nakite sikisan caresiz insanlarin basvuracagi biryer olarak ozetleyebiliriz bu magazalari. Eminim takipcileri coktur. Cunku iflas eden, degerli antikalarin satmaya karar veren insanlar urunlerini burda takas ediyor. Tabi nekadar kuvvetli oldugunu bilmesemde farkli urun sirkulasyonlari olsa gerek. Turkiyede bu tarz magazalar pek bulunmadigi icin acikcasi benim dikkatimi cekti. Eminim bir cogunuzunda dikkatini cekmistir. Suan baktigimda genelde Cep telefonu, laptop ve playstation gibi urunleri daha sik goruyorum. Tabi diger taraftan internet uzerinden bu isi yurutenlerde var. Allegro alim satim sitesinde bunlara rastlamak mumkun.

Bunun haricinde bazi Lombardlar Doviz alis-satisi yapar. Kantor yazar tabelalarinda. Kimisi Altin alip satar degerli tas, saat ve gumus satanlara da rastlamak mumkundur. Bunlardan cogu aksam gec saate kadar acik olur. 7/24 acik olanlarini da bulabilirsiniz. Hic ummadiginiz ara bir sokakta bu magazalarla karsilasabilirsiniz. Eger magazada altin gibi degerli seyler var ise odemeyi cam ile izole kasaya yaparsiniz.



About The Author Polska Turka Polska Turka. Facebook and Twitter

0 comments

Post a Comment