Turecki Market Mahir - Krakow
Unknown4/27/2014 09:49:00 PM 0 comments

Ne zamandır yazmak istiyorum bir türlü firsat olmadı Fenerbahçenin şampiyon oldugu güne kısmetmiş :)
Haftaiçi is haftasonu da ya misafir ya da gezme oluyor. Bir cok kisi biliyordur. Krakow da ul. Kleparski de bir Turk Marketi acildi. Yanılmıyorsam Mart ayı başından beri açık. Dukkanda mağazanın sahipleri Mahir ve eşi sizi karşılıyor. ürünleri incelerken sicak çayınız kahveniz hazır. Ben ne zaman gitsem yeni birileriyle tanisiyorum. Bir bakima sosyal bir alan oldu bizler icin. Bazen is arkadaslarmizla karsilasiyoruz, bazilari okul arkadaslariyla karsilasiyor. Krakow un gercekten ihtiyaci olan bir yerdi burasi.
Peki sadece Turklermi ziyaret ediyor burayi. Tabiki hayir. Sehir merkezinde oldugu icin turistler ve en cok ta Polonyali tuketiciler ilgi gosteriyor magazaya. Turk mutfagina yiyeceklerine merakli Polonyalilar kah sarma kah baklava denemek icin Mahir`in kapisini caliyorlar. 
Peki neler var kisaca onlardan bahsedelim. Magaza iki kisimdan olusuyor. Giriste solda en az 5-6 cesit cay urunler bulmak mumkun. Tomurcuk dahil. Turk kahvesi ve bunlarla birlikte Caydanlik, cay bardagi, fincan, cezve gibi mutfak gerecleri de yine ayni yerde. Ayvar, acili soslar, nar eksisi, salep cay reyonunda. Buzdolabinda ise hepimizin ozlemini cektigi beyaz peynir, kasar peyniri, yogurt, ayran gibi sut urunleri, marifetinize guveniyorsaniz boreklik yufka hatta baklava yufkasi dahil mevcut. Arka tarafa geldiginizde baharatlar, cerezler, eti urunleri, Tamek meyve sulari, bir cok helva cesidi, Bal, recel, yaprak sarma, bamya, nohut, kuru bakliyatlar, Marmara birlik zeytinleri ve su an aklima gelmeyen ozlediginiz bircok urun mevcut.
Tabi en cok dikkat ceken Baklava, lokum ve tepsi helvalari atlamak olmaz. Ne zaman gitsem en az 4 cesit baklavalari mevcut. Hepsi taze ve cok lezzetli. Cifte kavrulmus lokumu da tavsiye ediyorum. Kuru incir ve hurma da yine ayni yerde. 

Ben salamura yaprak aldim. Hayatimda ilk defa sarma deneyecegim. Onun disinda duzenli olarak yufka alip borek yapiyorum. Hellim ve tulum peyniri dahil bir cok beyaz peyniri bulmak gercekten cok guzel oldu. Konserve patlican kizartmasi da her gordugumde ogrencilik zamanlarimi hatirlatiyor.

Market haftaici aksam 18:30 a kadar, cumartesi gunu ise 16:00 ya kadar acik. 
Adresi Rynek Kleparz nr12 
Gelismeleri takip edebileceginiz facebook sayfalari https://www.facebook.com/marketmahir 






About The Author Polska Turka Polska Turka. Facebook and Twitter

0 comments

Post a Comment