Annem eskiden dilim ekmeğin üzerine beyaz peynir kekik domates falan koyup fırına verirdi. Açıkçası çokta severdim. Polonya'ya ilk ziyaretimde tattığım, tabiri caizse öküz doyuran büyüklüğündeki Zapiekankayı 5 dakikada mideye indirdim. Bizim beyaz un ekmeğimizin tadında bir ekmek kullanıyorlar. Yatay bir şekilde kesincede kocaman bir parça oluşuyor. Üstüne peynir, isteğinize bağlı salam, mantar, mısır, soğan gibi şeyleri ekletiyorsunuz. Genelde taze soğan ekliyorlar en üste. Daha lezzetli oluyor. Ödemesini yaptıktan sonra solda bekliyorsunuz. Eleman sizin siparişi bağırınca camekandan siparişi alıyorsunuz. Ekmekten dökülen parçalar ziyan olmuyor. Krakow güvercinleri tetikte. Utanmasalar elinizden kapacaklar. İsteğe bağlı büfeden ketçapta sıkabilirsiniz. Çoğu insan üstüne ketçap kullanıyor. Endzior da oturmak için sadece 2 sandalye bir masa var. Hava güzelse yere oturabilirsiniz. Yoksa paket yapıp evde veya yürürken mideye indiriyorsunuz
Zapiekankayı süpermarketlerde, ve bakkalda çakkalda dondurulmuş olarak bulmakta mümkün. ısıtıyorsunuz ve hazır oluyor. Fiyat oalrak ise 5-12 zl arası değişiyor. Yani 6 lirayı geçmiyor. Ayranın eksikliğini yerken hissediyorsunuz ama napalım. :)
Half of it was in my stocmach. |
We were in the line to get our yummy Zapiekanka |
i am hungry now!
ReplyDelete